Śniadania serwujemy w sobotę i niedzielę w godzinach
9:00 — 12:00
Wszystkie nasze śniadania bazują na robionym przez nas pieczywie na zakwasie i innych wypiekach Maliki. Używamy jedynie ekologicznych jajek, współpracujemy również z lokalnymi producentami wędlin i serów z Kaszub.
Dodatki:
9,- jaja sadzone (2 szt.) 12,- jajecznica (3 jaja) 7,- ser żółty
7,- szynka
7,- zielona sałata z dressingiem
9,- pół awokado z solą Maldon
7,- tapenada z suszoną figą
7,- hummus z wyraźną nutą cytrynową
7,- chleb na zakwasie z mikropiekarni Figle
34,- Jajka po turecku (3 szt) jogurt/oliwa chili /zatar/szpinak/chleb
38,- Szakszuka
cukinia/pomidory/oliwki/ras el hanut/jaja (2 szt)/ ciecierzyca
29,- Grillowany boczniak
jogurt turecki/zatar/pietruszka/chrupiąca pita
32,- Burrata
tapenada z suszonych pomidorów/ oliwki/chilli
34,- Puszysta jajecznica z chorizo (3 jajka) tost z chałki/parmezan/szczypior
33- Omlet francuski (3 jajka)
rukola/suszony pomidor/owczy ser/pesto pietruszkowe
34,- Grzanka z łososiem
twarożek chrzanowy/gravlax/koper/jajko w koszulce (1 szt)
28,- Klasycznie
jajko na miękko/ awokado/szynka/ser żółty/ pomidorki /masło/chleb