HomeMenuWegeWarsztaty
  • Menu w Restau­ra­cji Malika

  • MEZ­ZAH – MINI PRZYSTAWKI

  • Oliw­ki po arab­sku 15 [VEG]
    mary­no­wa­ne w zio­łach na ostro z czosnkiem 
  • Pasta 15 [VEG]
    oliw­ko­wa z figą i granatem 
  • Hum­mus 15 [VEG]
    purée z cie­cie­rzy­cy, z pastą seza­mo­wą, o wyraź­nej nucie cytrynowej 
  • Haris­sa 15 [VEG]
    tra­dy­cyj­na pasta z ostrej papryki
  • Przy­staw­ka na dzi­siaj 15
    (spójrz na tabli­cę lub zapy­taj kelnera) 
  • Degu­sta­cyj­na uczta mez­zah 64
    (5 róż­nych mini przystawek) 
  • Każ­da kolej­na mini przy­staw­ka 12
  • NA SŁOD­KO

  • Kada­fiya z bia­łą cze­ko­la­dą i koko­sem 21
    Sos mango/​limon­ka
  • Semi­fred­do mali­­­­­­­­­­­­­­­no­­­­­­­­­­­­­­­wo-róża­­­­­­­­­­­­­­­ne 21
    Chał­wo­wa wata cukro­wa, sezamki
  • DANIA DLA DZIECI

    zapy­taj Kelnera

  • KUCH­NIA MAGHREBU

  • Taji­ne mię­sny ….
    Cena zale­ży od rodza­ju tajina
    zapy­taj kel­ne­ra jaki jest dzi­siaj dostępny
  • Taji­ne wege­ta­riań­ski 34 [VEG]
    zapy­taj kel­ne­ra jaki jest dzi­siaj dostępny
  • Cousco­us z bara­ni­ną 48
    cuki­nia / mar­chew / bakła­żan / cie­cie­rzy­ca / kolendra
  • Kefta z bara­ni­ny 44
    mię­ta / ryż / rodzyn­ki / mig­da­ły / warzy­wa sezonowe/​laban
  • Mer­gu­ez, nasze domo­we kieł­ba­ski woło­we z ognia 38
    haris­sa / ryż/​rodzyn­ki / mig­da­ły / warzy­wa sezonowe/​laban
  • ZUPY

  • Zupa na dziś … [VEG]
    cena zależ­na od rodzaju 
  • Zupa na dzisiaj …
    cena zależ­na od rodzaju
  • PRZY­STAW­KI

  • Ośmior­ni­ca – dre­do­wa Kró­lo­wa Mórz 58
    Czar­ny ryż/​pomi­dor pieczony/​roszponka/​kar­czoch
  • Batat pie­czo­ny 32 [VEG]
    owczy ser / chi­li / oliw­ki / zatar
  • Hum­mus z bara­ni­ną 34
    gra­nat / ner­ko­wiec / pietruszka
  • Hum­mus z bakła­ża­nem 29 [VEG]
    gra­nat / nerkowiec/​pie­trusz­ka
  • Sałat­ka tabu­leh 23 [VEG]
    Pietruszka/​mięta/​pomidor/​ogórek/​cebula czerwona/​oliwki czarne/​bul­gur
  • Sałat­ka z czo­sko­wym ser­kiem lab­neh, z suma­kiem i tymian­kiem 24 [VEG]
    Papry­ka grillowana/​ciecierzyca/​pieczony kalafior/​roszponka/​tahi­ni
  • KUCH­NIA AUTORSKA

  • Ryba na dzisiaj
    (zapy­taj kelnera)
  • Kacz­ka przy­dy­mio­na 48
    Fon­dant z batata/​pomarańcza/​berberys/​kar­me­li­zo­wa­na rzym­ska sałata/​demi glacé
  • Kur­czak zagro­do­wy 39
    Czosnek/​mleko/​ziemniak/​orzech włoski/​granat
  • Jagnię­ci­na ​„l’occident” 62
    Ali­got czy­li ziem­nia­cza­ne purée z kon­fi­to­wa­nym czosn­kiem i serem bursztyn/​tapenade/​ogórek roz­ma­ry­no­wy /​oliwa pietruszkowa
  • Woło­wi­na w sosie wiśnio­wym z kar­da­mo­nem 48
    Crème fraîche/​gru­by kuskus mograbieh
  • Cha­ka­la­ka ana­na­so­wa na czar­nej socze­wi­cy 34 [VEG]
    Grzyb​„kozia broda”/ kokos/​batat/​szpinak/​zie­le angielskie
  • Maro­kań­skie rata­to­uil­le 39 [VEG]
    Pomidor/​papryka/​cukinia/​bakłażan/​ras el hanut/​ser ajur­we­dyj­ski z Sosno­wych Wzgórz
  1. Restau­ra­cja Malika
    Otwar­ta 12:00 – 22:00
    Nie­dzie­la 12:00 – 21:00
    malika@​malika.​pl
  2. Świę­to­jań­ska 69 B
    81 – 389 Gdynia
    +48 58 352 00 08
  3. Rezer­wa­cja stolika
    Zare­zer­wuj teraz za pomo­cą MójStolik.pl
website © jjmh.pl
HomeMenuWegeWarsztaty