HomeMenuWegeWarsztaty
  • Wege Menu Restau­ra­cja Malika

  • MEZ­ZAH – MINI PRZYSTAWKI

  • Oliw­ki po arab­sku 15 [VEG]
    mary­no­wa­ne w zio­łach na ostro z czosnkiem 
  • Pasta 15 [VEG]
    oliw­ko­wa z figą i granatem 
  • Hum­mus 15 [VEG]
    purée z cie­cie­rzy­cy, z pastą seza­mo­wą, o wyraź­nej nucie cytrynowej 
  • Haris­sa 15 [VEG]
    tra­dy­cyj­na pasta z ostrej papryki 
  • Przy­staw­ka na dzi­siaj 15
    (spójrz na tabli­cę lub zapy­taj kelnera) 
  • Każ­da kolej­na mini przy­staw­ka 12
  • ZUPY

  • Zupa na dziś … [VEG]
    cena zależ­na od rodzaju 
  • PRZY­STAW­KI

  • Batat pie­czo­ny 32 [VEG]
    owczy ser / chi­li / oliw­ki / zatar
  • Hum­mus z bakła­ża­nem 29 [VEG]
    gra­nat / nerkowiec/​pie­trusz­ka
  • Sałat­ka tabu­leh 23 [VEG]
    Pietruszka/​mięta/​pomidor/​ogórek/​cebula czerwona/​oliwki czarne/​bul­gur
  • Sałat­ka z czo­sko­wym ser­kiem lab­neh, z suma­kiem i tymian­kiem 24 [VEG]
    Papry­ka grillowana/​ciecierzyca/​pieczony kalafior/​roszponka/​tahi­ni
  • KUCH­NIA AUTORSKA

  • Cha­ka­la­ka ananasowa
    na czar­nej socze­wi­cy 34 [VEG]
    Grzyb​„kozia broda”/ kokos/​batat/​szpinak/​zie­le angielskie
  • Maro­kań­skie rata­to­uil­le 39 [VEG]
    Pomidor/​papryka/​cukinia/​bakłażan/​ras el hanut/​ser ajur­we­dyj­ski z Sosno­wych Wzgórz
  • KUCH­NIA MAGHREBU

  • Taji­ne wege­ta­riań­ski 34 [VEG]
    zapy­taj kel­ne­ra jaki jest dzi­siaj dostępny
  • NA SŁOD­KO

  • Kada­fiya z bia­łą cze­ko­la­dą i koko­sem 21
    Sos mango/​limon­ka
  • Semi­fred­do mali­­­­­­­­no­­­­­­­­wo-róża­­­­­­­­ne 21
    Chał­wo­wa wata cukro­wa, sezamki
  • DANIA DLA DZIECI

  • zapy­taj Kelnera
  1. Restau­ra­cja Malika
    Otwar­ta 12:00 – 22:00
    Nie­dzie­la 12:00 – 21:00
    malika@​malika.​pl
  2. Świę­to­jań­ska 69 B
    81 – 389 Gdynia
    +48 58 352 00 08
  3. Rezer­wa­cja stolika
    Zare­zer­wuj teraz za pomo­cą MójStolik.pl
website © jjmh.pl
HomeMenuWegeWarsztaty